• Stef Rutsaert

Exploring Miro

Een fysiek whiteboard geeft je de mogelijkheid om in een vrij omgeving samen te werken met collega’s. Natuurlijk wordt dit een stuk uitdagender als we dit online en van op afstand willen doen. Daar komt Miro dan als oplossing naar boven.Wat is Miro?

Miro is een digitaal whiteboard dat digitaal samenwerken ondersteunt. Naast simpele whiteboard features zoals tekenen, schrijven en sticky notes, zijn er ook een hoop meer diepgaande functies aanwezig. Miro is dus een online whiteboard waar je met je team tegelijk kan aan werken. Zo kan je foto’s, video’s en presentaties met een muisklik toevoegen. Het is tegelijk een werk- en presentatietool. Deze tool is zowel beschikbaar op het web (PC & Mac), als op de smartphone (Android & iPhone).


Waarom zou je het gebruiken?

In onze test hebben we enkele leuke eigenschappen van de tool leren kennen. Je kan je scherm delen met de andere gebruikers die op het bord zitten, zodat je even iets kan presenteren of letterlijk inzoomen op iets. Er is zelfs een inhoudstafel-functie waar je op bepaalde inhoud klikt en zo op de juiste plaats op het bord terecht komt. Er is ook een gelijkaardige comment-functie zoals in Word of Google Docs waar je een opmerking bij bepaalde informatie kan zetten.


Ook de templates zijn een must! In tegenstelling tot verschillende van hun concurrenten, zijn de templates op Miro zeer minutieus en tot in de puntjes uitgewerkt. Zo is er een volledig dynamisch kanban board aanwezig dat het mogelijk maakt om taken te verdelen, deadlines toe te voegen en nog zoveel meer.


Helaas zijn er ook beperkingen aan de gratis versie. Er is een limiet op het aantal borden dat je mag starten en het aantal mensen dat je kan uitnodigen om die borden te bewerken, tegelijk is er ook een limiet op hoeveel features/informatie/templates je kan toevoegen aan één bord. De betalende versie zet nog veel praktische opties open, om zo het onderste uit de kan te halen.


We hebben de gratis versie in handen genomen, maar de betalende versie is dus nog interessanter. Zo kan je via Miro zelf videocalls doen, maar ook een timer opzetten voor brainstormsessies en veel meer op een whiteboard zetten. Naast al deze features kan men Miro ook linken aan zijn eigen productiviteits- en samenwerkingstools in de vorm van interne apps. Denk maar aan Microsoft Teams, Microsoft DevOps, Slack, Trello en vele anderen.

Zelfs file sharing platformen zijn beschikbaar! Je kan Miro linken met Box, Onedrive, Google Drive en Dropbox.


Let’s talk pricing*

  • Voor consultants die willen werken met klanten, betaal je $12 per lid per maand;

  • Voor een team van twee personen betaal je $16 per maand;

  • Voor een business met 20 leden betaal je $320 per maand;

Per lid dat je toevoegt, betaal je een surplus.


*Al deze prijzen gaan er vanuit dat je je een jaar bindt aan dit abonnement.


Conclusie

Het resultaat ziet er visueel heel mooi én overzichtelijk uit. Het is een intuïtieve en praktische tool. Als conclusie is het een aanrader voor iedereen die online te werk gaat. Grote namen als Twitter, Netflix en Spotify maken gebruik van Miro. Voor teams die regelmatig samenwerken vanop afstand, is een betalend account met alle extra features een no-brainer.


32 views0 comments

0479 94 48 06

BTW BE 0743 644 461

Nelson Mandelaplein 2, 8500 Kortrijk, Belgium

©2020 door Tierelier