• Stef Rutsaert

Artikel: Sportactiviteiten analyseren

Updated: May 25

Heel veel mensen dragen dag in en dag uit een activity tracker of smartwatch die ook hun activiteiten kan loggen. Daarnaast is het gebruikt van Strava en andere sport apps aan het boomen.


Verschillende van deze apps geven je een beeld van je activiteiten. Deze zijn allemaal heel leuk, maar wat als je meer met je dat wil doen?


Power BI to the rescue!

Met deze gratis tool uit de Microsoft Office suite kan je je eigen data naar hartenlust analyseren.

Dit kan gaan van kleine grafiekjes tot gemiddelde hartslag per kilometer of eender welke andere gekke parameter waar je maar op kan komen.


Het resultaat is een interactief dashboard dat het analyseren niet enkel interessant, maar ook zeer leuk maakt.


Uiteraard is Power BI niet ontworpen voor dit soort taken, maar het is een leuke test van de data analyse tool om er beter mee te leren werken en alle features even uit te testen.


Het is zelfs mogelijk om de route te laten animeren en alle data tegelijk aan te laten passen aan deze animatie. Zo kan je zien hoe snel je ging op een specifiek moment op de route.Zin om zelf te experimenteren?

Hier enkele tips:

  • Power BI werkt met (onder andere) csv files, dus vorm je gps file om naar een csv file. Dit kan via websites zoals deze: http://garmin.stevegordon.co.uk/

  • De gegevens (bij Garmin) worden opgeslagen in mijl per uur, niet km per uur. Deze moeten dus omgevormd worden in Power BI of Excel.

  • Tijd wordt opgeslagen in seconden. Dit kan je omvormen naar uren, minuten en seconden in Power BI.


Hebt u nog extra vragen of bent u benieuwd naar wat Power BI voor uw onderneming kan betekenen?

Contacteer ons dan vrijblijvend via stef@tierelier.be


30 views

0479 94 48 06

BTW BE 0743 644 461

Nelson Mandelaplein 2, 8500 Kortrijk, Belgium

©2020 door Tierelier